<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1133613096792918&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Drömmen om att flyga börjar här

Våra integrerade pilotutbildningar ger dig de certifikat och behörigheter du behöver för att söka jobb som styrman på alla Europeiska flygbolag. Certifikaten och behörigheterna du får är reglerade av EASA (European Aviation Safety Agency) och det är standard för alla flygbolag i Europa. 

Scandinavian Aviation Academy erbjuder två självfinansierade, integrerade pilotutbildningar för blivande trafikflygare. Båda utbildningarna är 18 månader långa.

  • Professional Pilot Program (PPP), bedrivs 12 av 18 månader på vår flygskola i San Diego och resterande tid på vår hemmabas i Västerås.
  • First Officer Program (FOP), bedrivs fullt ut under 18 månader i Västerås.

Du kan läsa mer om de olika programmen här på hemsidan. För mer detaljerad information angående priser, finansiering och förkunskapskrav, laddar du enkelt hem vår broschyr med all information du behöver.

Vi rekommenderar varmt att du besöker oss på en av våra informationsdagar (Pilot Open Day), där du får detaljerad information om pilotyrket och hur det är att utbilda sig till pilot. Här har du också möjlighet att ställa frågor till en riktig pilot. Informationsdag i Västerås erbjuder även provlektion med instruktör.

Pilot Open Day, en mycket uppskattad möjlighet, som hundratals ungdomar anmäler sig till varje år. 

YH-Utbildning

Vi har även YH-programmet Integrerad Trafikflygare, där ett begränsat antal pilotelever får plats per år. Programmet är statligt finansierat. 

MER INFORMATION

 

”Självklart var det nervöst att flyga själv för första gången, men det var också otroligt kul! Det är verkligen en annorlunda känsla att sitta ensam i en helikopter uppe i luften för första gången, en härlig kombination av skräck och glädje skulle jag säga." -  Johannes Rajaniemi
Ta vårt test och se om du har vad som krävs för att bli pilot
TA MIG TILL TESTET