Yrkeshögskoleutbildningar

yh_anordnare_mellan

SAA har bedrivit professionell flygutbildning sedan 1963 och våra tidigare elever flyger idag för flertalet av Europas flygbolag. Våra yrkeshögskoleutbildningar erbjuder dig en riktig utmaning och starten till en spännande karriär som pilot.

Varje år är det ett par hundra sökande till utbildningarna. Är du stresstålig, lugn, social, har goda ledaregenskaper och bra på att hålla många bollar i luften? Då har du chansen att bli en av de utvalda!

Här på hemsidan hittar du viktig information om förkunskapskrav, hur man ansöker och vanliga frågor i vår FAQ.

Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi yrkeshögskoleutbildningar som ger dig som elev de flygcertifikat och behörigheter som krävs för att jobba som pilot i Europa. SAA använder moderna flygplan, helikoptrar och simulatorer med den senaste teknologin under utbildningarna. Skolans flyginstruktörer är mycket erfarna och flertalet är också verksamma yrkespiloter. Målet med SAA’s Yrkeshögskoleutbildningar är att du ska lära dig flyga på ett professionellt och säkert sätt för att möta arbetsmarknadens behov och krav på kompetens.

  • Integrerad Trafikflygarutbildning, 500 Yh-poäng
    2 års utbildning till trafikflygare i Västerås
  • Integrerad Helikopterutbildning, 400 Yh-poäng
    2 års utbildning till helikopterpilot i Västerås
  • Flyginstruktörsutbildning, 200 Yh-poäng
    40 veckors utbildning till flyginstruktör i Västerås

YH – Integrerad Helikopterutbildning och YH – Flyginstrukörsutbildning pågår just nu men det finns inga nya kursstarter då YH-myndigheten har beslutat om att inte finansiera några helikopter- eller flyginstrukörsutbildningar i hela Sverige under 2016. Detta kommer omprövas till nästa år och nya besked kommer då i januari 2017. Vi erbjuder dock fortfarande självfinansierade, integrerade flyginstruktör- och helikopterutbildningar.

All information och ansökan finns här på hemsidan. 

Samarbetspartners:
Norwegian, Malmö Aviation, SAS, Braathens Training, Braathens Regional, NextJet, Novair, Bluelink Jets, Scandinavian Air Ambulance, Storm Heliworks, Fjällflygarna AB och Scandinavian Helicenter.

 

787 LIA, Sara , Karin och Alexander

Yh-13 eleverna Sara, Alexander och Karin bekantar sig med Norwegians B787 under deras LIA period.

 

Hittar du inte svar på dina frågor? Läs vår FAQ FAQ