<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Professional Pilot Program

San Diego - Top Gun & SAA

San Diego refereras ofta till som ”The Birthplace of California” och “Americas Finest City”. Staden råkar också vara kuliss till den nästintill ikoniska flygfilmen Top Gun och erbjuder en underbar miljö att bo och utbilda sig i.

Att flyga över San Diego är en fantastisk upplevelse: solnedgångar, kustlinjer och stadens skyline bidrar till en kontorsutsikt som få ens vågar drömma om. Sedan ska nämnas att det närliggande området erbjuder en otalig mängd spännande destinationer, Las Vegas, Grand Canyon och Los Angeles för att nämna några (Ett tips, Hollywoodskylten ser mycket häftigare ut från ovan!).

download_course_catalogue


Gillespie Field, där SAA är beläget, är en av de mindre flygplatserna i San Diego, detta till trots så görs över 250 000 starter och landningar här årligen. Det är mer än vad de flesta skandinaviska flygplatser kan stoltsera med. Med andra ord kommer du redan från början att flyga i ett komplicerat luftrum, något som kanske kan låta lite avskräckande, men oroa dig inte, våra instruktörer finns där för att stötta dig, och se till att du blir en så säker och kompetent pilot som möjligt. 

En annan fördel med att utbilda sig till pilot i USA är att du kommer att vara fullkomligt uppslukad i det engelska språket – något som alltid är en fördel när man vill göra karriär som pilot.

 

 

 

Pilotutbildningen

Du kommer att påbörja din utbildning med ungefär en månads teoristudier på basen i Västerås, efter vilken det bär vidare till San Diego för 12 månaders utbildning. Du kommer att utbildas enligt Europeiska regelverk (EASA) men kommer också att få ett amerikanskt PPL (Private Pilot License) enligt FAA restriktioner så att du kan flyga solo under tiden i San Diego.

Under pilotutbildningen kommer du att tränas i grundläggande navigation, instrumentflygning och flermotorig flygning. Teorin kommer att gå parallellt med din flygträning och består av 14 flygrelaterade ämnen. Varje segment av teorin avslutas med en examination reglerad av Transportstyrelsen.

Efter de 12 månaderna i San Diego så återvänder du till Västerås för avslutande 5 månader av utbildningen. Här fortskrider vi med mer avancerade moment så som MCC och en Airline Preparation Course, vilka båda huvudsakligen sker i vår Boeing 737 simulator. Det kommer att förse dig med verklighetstrogen erfarenhet från att flyga större flygplan.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha följande certifikat och behörigheter: 

 • CPL – Commercial Pilot License
 • ATPL Theory
 • ME – Multi Engine
 • IR – Instrument Rating
 • MCC – Multi Crew Cooperation
 • APC -  Airline Preparation Course (Advanced JOC)

Alla dessa är reglerade av EASA (European Aviation Safety Agency), vilket innebär att du kommer att vara behörig att arbeta för alla europeiska flygbolag.

 

 

 

Låter det intressant? Det här borde du göra härnäst

Först av allt så rekommenderar vi alla potentiella studenter att besöka oss på en Pilot Open Day, där du bl.a. kommer att ha möjligheten att kolla in våra lokaler, träffa våra instruktörer och få mer information om flygindustrin och pilotyrket.

För det andra, ladda ner Kursbeskrivningen (här till vänster) där du kan läsa om finansiering, kursavgifter och boende.

Slutligen, se till att ladda ner vår California Guide där vi delar med oss av våra bästa tips för hur du optimerar dina 12 månader i Kalifornien. Den innehåller allt du behöver veta om San Diego (viktiga saker så som vart man hittar bra surfing eller den godaste burriton...), men också en hel del insiderinformation från våra studenter på plats – missa inte!

 

 


Prepare for take-off! Hur ansöker jag?

Har du fått all information du behöver och är redo att ansöka? Så här går du tillväga. 

Innan du skickar iväg din ansökan så se till att du uppfyller våra behörighetskrav, du behöver:

 • Ha ett godkänt Pilot Aptitude Test

 • Vara minst 18 år

 • Ha gymnasiebehörighet samt godkända betyg i följande ämnen:

  Matematik B/ Matematik 2b
  Engelska B/Engelska 6
  Fysik A/ Fysik 1a*

  *Om du saknar behörighet i form av fysik så erbjuder SAA en 2 veckor lång distanskurs som motsvarar detta. 

 • Medical class 1 examination


Ansökan görs nedan senast 2 månader innan kursstart.

 

Apply now