<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Utvalt inlägg

Coriolis, Isobarer och PGF - Meteorologi för nybörjare

Vad kan vara mer passande än ett inlägg om väder så här i midsommartid? Instruktör Niclas Eriksson, har satt ihop ett inlägg för er som är nyfikna på fenomenet vind, ett högst relevant ämne för er som är intresserade av flyg.

Läs artikeln

Känner du igen flygbolags-loggan? [Quiz]

Se om du klarar av att identifiera flygbolagen baserat på deras loggor och utmana dina vänner - vem är den största flygentusiasten?
Läs mer

Hur går urval och antagning till för YH Integrerad Trafikflygarutbildning? [Infographic]

Undrar du hur urval och antagning går till när man ansökar till YH Integrerad Trafikflygarutbildning på SAA? Hitta svar på dina frågor här!
Läs mer

Livet på en flygskola - hur är det egentligen?

Vår elev Staffan rapporterar från en av hans flyglektioner och berättar mer om livet på en flygskola.
Läs mer

Piloter från SAA är populära hos flygbolagen – här är jobbstatistiken!

Hur är jobbstatistiken för piloter? Under 2015 & 2016 så examinerades 71 elever från våra integrerade program, 70 av dem (98,6%) är idag anställda som piloter
Läs mer

Kan piloter ha glasögon?

Kan piloter ha glasögon? I den här inläggsserien kommer vi att reda ut några av de missförstånd som många har gällande flygvärlden och pilotyrket framförallt.
Läs mer

"Jag är för lång för att bli Pilot"

Vi har oräkneliga gånger hört kommentaren ”Jag är för lång för att bli pilot”, uttryckt med frustration från någon som länge drömt om att flyga...
Läs mer

7 udda karriärval för piloter

Vi diskuterar 7 udda karriärval för piloter och bidrar förhoppningsvis med lite ny inspiration till vad du kan göra med en pilotutbildning i bagaget.
Läs mer

Klareringar – har du koll på snacket i cockpit?

Det här inlägget förklarar de vanligaste fraserna som utbyts mellan piloter och trafikledning och lär dig att prata som en pilot.
Läs mer

45 låtar som botar vinterdepressionen [Spotify]

Om du funderar på att utbilda dig till pilot i Kalifornien så är vi övertygade om att du kommer att uppskatta vår Kalifornien-inspirerade spellista!
Läs mer

Navigationsövning i Norrland - Dag 2

Elever från vår helikopterutbildning fortsätter sin navigationsövning i Norrland.
Läs mer

Vanliga pilotfraser - har du koll på snacket i cockpit?

Har du koll på snacket i cockpit? Vi vet att flygspråk kan verka komplext, i det här inlägget reder vi ut frågetecknen och lär dig prata som en pilot!
Läs mer

Borde du vara orolig över att sugas ner i flygplanstoaletten?

I det här inlägget undersöker vi några av de löjligaste flygmyterna…Och den stora frågan: Borde du vara orolig över att sugas ner i flygplanstoaletten?
Läs mer