<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1133613096792918&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Utvalt inlägg

"Jag är för lång för att bli Pilot"


Som vi tidigare nämnt på bloggen så är det nog få ämnen som är så mytomspunna som flygindustrin, men många av de rykten som florerar är oftast ganska överdrivna – särskilt de som syftar till piloter. Tro det eller ej, men mina kollegor (om än oerhört duktiga på sitt jobb), är inte direkt de ”supermänniskor” som många tänker på när det refereras till piloter (låt dem inte få höra att jag sagt det…).

I den här serien kommer vi att göra vårt bästa för att normalisera bilden av piloter och reda ut några av de frågetecken som cirkulerar – jag tänkte börja med en av dem mest envisa myterna: ”Det finns stränga längdkrav för piloter”.

Läs artikeln

45 låtar som botar vinterdepressionen [Spotify]

Om du funderar på att utbilda dig till pilot i Kalifornien så är vi övertygade om att du kommer att uppskatta vår Kalifornien-inspirerade spellista!
Läs mer

Navigationsövning i Norrland - Dag 2

Elever från vår helikopterutbildning fortsätter sin navigationsövning i Norrland.
Läs mer

Vanliga pilotfraser - har du koll på snacket i cockpit?

Har du koll på snacket i cockpit? Vi vet att flygspråk kan verka komplext, i det här inlägget reder vi ut frågetecknen och lär dig prata som en pilot!
Läs mer

Borde du vara orolig över att sugas ner i flygplanstoaletten?

I det här inlägget undersöker vi några av de löjligaste flygmyterna…Och den stora frågan: Borde du vara orolig över att sugas ner i flygplanstoaletten?
Läs mer

Pilot Aptitude Test – Vad är det och varför behöver jag ett?

Vi får många frågor om Pilot Aptitude Test, ett förkunskapskrav för våra utbildningar, i det här inlägget förklarar vi vad det är och hur du kan förbereda dig!
Läs mer

Att få ett flygplan redo för avgång - ett logistiskt mästerverk

Att förbereda ett flygplan för avgång är en logistisk utmaning som involverar en stor grupp människor - Christian ger oss en inblick bakom operationen.
Läs mer

Lär dig prata som en pilot - har du koll på snacket i cockpit?

Har du koll på snacket i cockpit? Vi vet att flygspråk kan verka komplext, i det här inlägget reder vi ut frågetecknen och lär dig prata som en pilot!
Läs mer

Virtual Reality - Prova på hur det är att vara pilot

Undrar du hur det känns att flyga? Ladda ner vår Virtual Reality app för att prova på hur det är att vara pilot.
Läs mer

Vintern är här - därför är avisning så viktigt

Vintern är här - Martin förklarar hur flygplanen avisas på flygbolagen, hur avisningsvätska fungerar och vad holdover time egentligen är för något.
Läs mer

Leaving on a jetplane? Här är den perfekta spellistan [Spotify]

Behöver du något för att hålla dig sysselsatt under en tråkig långflygning? Spana in vår flyg-spellista!
Läs mer

Går det att få jobb som pilot?

Går det att få jobb som pilot? SAA eleverna, Simon & Patrik, fick precis sitt första jobb som First Officers hos Flybe.
Läs mer

5 saker att veta om Diamond DA42

Diamond DA42 kallas ibland för skolans Ferrari av våra elever, i det här inlägget presenterar Jimmy 5 saker du borde veta om det här grymma flygplanet.
Läs mer