<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Utvalt inlägg

Scandinavian Aviation Academy byter namn

Scandinavian Aviation Academy (SAA) byter namn till OSM Aviation Academy (OSMAA) samtidigt som vi dubblar flottan och öppnar en ny bas i Arendal, Norge.

Läs artikeln

OSM Aviation köper SAA – blir Nordens största

OSM Aviation förvärvar 51 procent av aktierna i Scandinavian Aviation Academy (SAA) och blir Nordens största flygskola. För att öka kapaciteten ska SAA starta..
Läs mer

Vad krävs av en pilot?

Vad krävs av en pilot? I det här inlägget tar vi upp vad som förväntas av en professionell pilot, både under utbildningen och den framtida karriären.
Läs mer

12 instagramkonton du borde följa omedelbart

Flyginspiration till instagramflödet? Vi har samlat våra favoritkonton för cloudsurfing-bilder, reseinspiration och episka utsiktsbilder från cockpit.
Läs mer

SAA, men sen då?

Så, du har tagit dig igenom en komplicerad antagningsprocess, blivit antagen till en pilotutbildning och äntligen förtjänat dina vingar - men sen då?
Läs mer

SAA utbildar piloter till Kustbevakningen

Vi kan gladeligen annonsera att Scandinavian Aviation Academy vunnit en upphandling om att få förtroendet att utbilda Kustbevakningens framtida piloter!
Läs mer

Coriolis, Isobarer och PGF - Meteorologi för nybörjare

Meteorologi för nybörjare - Instruktör Niclas har satt ihop ett inlägg för er som är nyfikna på fenomenet vind.
Läs mer

Känner du igen flygbolags-loggan? [Quiz]

Se om du klarar av att identifiera flygbolagen baserat på deras loggor och utmana dina vänner - vem är den största flygentusiasten?
Läs mer

Hur går urval och antagning till för YH Integrerad Trafikflygarutbildning? [Infographic]

Undrar du hur urval och antagning går till när man ansökar till YH Integrerad Trafikflygarutbildning på SAA? Hitta svar på dina frågor här!
Läs mer

Livet på en flygskola - hur är det egentligen?

Vår elev Staffan rapporterar från en av hans flyglektioner och berättar mer om livet på en flygskola.
Läs mer

Piloter från SAA är populära hos flygbolagen – här är jobbstatistiken!

Hur är jobbstatistiken för piloter? Under 2015 & 2016 så examinerades 71 elever från våra integrerade program, 70 av dem (98,6%) är idag anställda som piloter
Läs mer

Kan piloter ha glasögon?

Kan piloter ha glasögon? I den här inläggsserien kommer vi att reda ut några av de missförstånd som många har gällande flygvärlden och pilotyrket framförallt.
Läs mer

"Jag är för lång för att bli Pilot"

Vi har oräkneliga gånger hört kommentaren ”Jag är för lång för att bli pilot”, uttryckt med frustration från någon som länge drömt om att flyga...
Läs mer