<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Publicerat 2017-04-04

Piloter från SAA är populära hos flygbolagen – här är jobbstatistiken!

Att ta beslutet att påbörja en karriär inom flyget är sällan ett val som görs lättvilligt.  Att arbeta som pilot innebär inte sällan att man arbetar okonventionella arbetstider, helger och högtider. 

Det kräver hårt jobb och uthållighet för att ta sig igenom en pilotutbildning, och den efterföljande karriären bistår inte direkt med en normal livsstil - Jobb på udda tider är att förvänta, samtidigt kommer du att ansvara för att säkert transportera, hundratals, om inte tusentals, människor på en daglig basis. Vi ska inte hymla om att det är tufft att bli pilot - men i slutändan är det värt det. 

Utmaningarna och upplevelserna som du får under en pilotutbildning är utvecklande och motiverande i många aspekter, men oavsett hur givande en pilotutbildning är så vill nog alla pilotstudenter att investeringen som de gjort ska betala av sig i slutändan.

Under 2015 & 2016 så examinerades 71 elever från våra integrerade program, 71 av dem (100%) är idag anställda som First Officers eller instruktörer på olika flygbolag och flygskolor, både i och utanför Europa.

Majoriteten av studenterna som har valt att fördjupa sin kompetens och vidareutbilda sig till flyginstruktörer har anställts av oss - vi föredrar nämligen att anställa instruktörer som är bekanta med våra rutiner och rigorösa undervisningsmetoder. Många av våra instruktörer kombinerar även det bästa av två världar genom att arbeta parallellt på ett flygbolag.

Så vilka flygbolag och företag arbetar våra tidigare elever? Låt oss ta en titt på jobbstatistiken för piloter från SAA!

 SAA Employment Statistics 2015_2016.png

*The "Other" category includes Amapola, CityJet, Airwing, Grafair, Mavia, SAS and other flight schools.

Som du kan se så bistår den ökade efterfrågan på piloter med en ganska trevlig läsning!

Om du går i tankarna att utbilda dig till pilot så är det första steget i den processen att göra ett Pilot Aptitude Test – något som du kan läsa mer om genom att klicka dig vidare här nedanför.

Pilot Aptitude Test - What is it and how do I prepare?