<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Flyginstruktör

yh+logga+för+webb.png

Som flyginstruktör får du lära ut grundläggande flygutbildning till pilotstudenter och samtidigt utvecklas själv som pilot.

Det är ett mycket roligt och berikande yrke på många sätt. Du får öva på ledarskap, kommunikationsteknik och pedagogik. Flyginstruktörsutbildningen består av både teori
 och flygning.

Sista ansökningsdag: 31:a maj 2017
Antal platser: 10

YH FI(A) är statligt finansierad - Eleverna står enbart för litteratur, uniform och avgifter till Transportstyrelsen. 

 

Kursupplägg

Under de teoretiska delarna av flyginstruktörsutbildningen får du fördjupad kunskap inom lagar och regler, meteorologi, aerodynamik och mörkerteori. Du får även teoretisk kunskap och övning i att ge flyginstruktioner och att hålla i briefing inför den praktiska flygningen.

Två dagars utbildning i pedagogik och didaktik genomförs i samarbete med Braathens Training, ATO, med en mycket erfaren
instruktör inom lärarutbildning och CRM.

Pedagogikkursen innefattar inlärningsteorier, gruppövningar och hur man som instruktör når ut med sitt budskap till olika typer av elever. 

Hjärt- och lungräddning och brandutbildning ingår också i kursen tillsammans med Mälardalens Brand- och Räddningsförbund. Flyginstruktörsutbildningen består av 17 heldagar teori  (130 timmar) där föreläsningar, grupparbeten och praktiska moment varvas.

Under de praktiska delarna av flyginstruktörsutbildningen tränas du i att flyga från högerstolen samtidigt som du övar på att ge instruktioner. Din instruktör agerar elev och du får korrigera och instruera.

 

Skicka Ansökan | YH FI(A)