<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

CPL-ME-IR

Modulkursen CPL/ME/IR är nästa steg om du önskar satsa mot en kommersiell karriär som pilot och redan har ett PPL (Private Pilot License) och ATPL teorin. Efter denna kurs är det bara en MCC (Multi Crew Cooperation) kurs som behövs innan du är behörig att söka jobb på flygbolag enligt EASA (European Aviation Safety Agency) standard.

APPLY NOW

SAA bedriver flygutbildning 7 dagar i veckan vilket gör att vi kan anpassa din utbildning efter din tillgänglighet och kapacitet. Vi jobbar med dig som elev i fokus, för att du ska nå dina mål på bästa sätt och ha en gedigen utbildning som möter marknadens krav.

Kursen är planerad att ta ungefär 3-6 månader beroende på årstid och din tillgänglighet. Utbildningstiden kan vara lite längre för de elever som påbörjar sin utbildning under vintern men fördelen är att det är mer utmanande och utvecklande träningsförhållanden. 

Programmet innefattar:

  • Manualer, Procedurer och callouts enligt samma modell som på EU-OPS flygbolag
  • 40 hrs 737NG simulator
  • Tvåmotor-skolning i en Diamond Twinstar, DA42
  • Erfarna instruktörer

CPL/ME/IR kursen börjar med Multi Engine class rating. En och en halv dag av briefings följs av 6 timmar i vårt ME-flygplan Diamond DA42. Träningen fokuserar på att bekanta sig med flygplanet och motorbortfall.

När ME-ratingen är avklarad så kommer du att fortsätta utbildningen i 737NG simulatorn. 

Efter simulatorträningen kommer du att påbörja kommersiella- och instrumentmanöveringar i flygplanet. Träningen fokuserar på nödsituationer och instrumentprocedurer. 

Efter avklarad utbildning kommer du att inneha ett CPL certifikat med ME & IR rating. 

APPLY NOW