<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Vi har utbildat piloter i över 50 år

Scandinavian Aviation Academy är idag en ledande utbildare av yrkespiloter i Sverige. Skolan grundades 1963 på Bromma Flygplats med namnet ”Bromma Flygskola”. Sedan 1963 så är det mycket som har hänt, vilket du kan se under fliken ”Historia”.

Vi utbildar våra piloter på vår skola i San Diego, USA och i Västerås. Scandinavian Aviation Academy var den första flygskolan i Sverige att utbilda sina elever i så kallade integrerade Ab-initio program, vilket innebär att man i ett sammanhållet program tar alla de certifikat och behörigheter som krävs för att jobba på ett flygbolag.


Sedan januari 2013 bedriver vi en statligt finansierad flygutbildning på yrkeshögskolenivå.

SAA har ett väl fungerande kvalitetssystem med målet att ständigt förbättra utbildningen och flygsäkerheten. Våra kurser och program är anpassade efter elevens och flygbolagens behov, där vi ställer höga krav på både instruktörer och elever. SAA har ett gott anseende bland flygbolagen i Sverige och Europa där våra elever jobbar.

SAA ägs till 49% av investmentbolaget Volito AB som har sitt säte i Malmö. 51% ägs av SAA Services AB. SAA äger i sin tur 10% av SAA Inc i San Diego, USA samt 100% av underhållsföretaget Scandianvian AirTech.

SAA Services AB – Olof Bärve och Michael Sjöö
Olof Bärve och Michael Sjöö har en bakgrund i SAS Flight Academy, SAS och en lång erfarenhet av pilotutbildning. Olof Bärve ingår sedan en tid i Scandinavian Aviation Academy’s styrelse. Michael Sjöö är flygkapten samt har lång erfarenhet av kvalitets- och säkerhetsarbete inom flyget.

 

SAA Västerås Huvudkontor
Stockholm-Västerås Flygplats
Flygplatsen är kontrollerad och erbjuder optimala utbildningsförhållanden med närhet till både trafikerade luftrum och lugnare övningsområden.

  • First Officer Program Sverige
  • Statligt finansierade Yrkeshögskoleprogrammet Integrerad Trafikflygarutbildning
  • OSM Aviation Mentored Cadet Program
  • Professional Pilot Program, utbildning i samarbete med SAA Inc.
  • Modulutbildningar

Klicka här för vägbeskrivning på Google Maps.

 

SAA Inc – San Diego, USA
Gillespie Field, CA, San Diego
SAA Inc. tillhandahåller både EASA och FAA utbildning. Gillespie Field är en kontrollerad flygplats som har ca 250 000 starter och landningar per år. Flygplatsens närhet till tät-trafikerade luftrum i södra Kalifornien och LA området gör läget optimalt för flygutbildning.

  • Professional Pilot Program, integrerad EASA-utbildning i samarbete med SAA
  • FAA-utbildningar på uppdrag av kinesiska flygbolag
  • Modulära FAA-utbildningar


Scandinavian AirTech – Västerås
Scandianvian AirTech är en godkänd underhållsorganisation enligt EASA part 145 för flygplan och helikoptrar. Scandinavian AirTech är agent för Cessna, och auktoriserad Cessna Service Station och Diamon Service Station. Företaget utför också underhåll på en rad helikoptrar och är Robinson Helicopter Service Station.