<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Flotta

Cessna Skyhawk (C172R) G1000

Bakgrundsbild02.jpg

Cessna Skyhawk (C172) är ett enmotorigt, högvingat flygplan som är mycket populärt som skolflygplan världen över. Scandinavian Aviation Academy införskaffade sin första Cessna 172R G1000 år 2005. Idag har samtliga konventionella Cessna 172 ersatts av denna modernare variant.

G1000 innebär att flygplanen klassificeras som Technically Advanced Aircraft (TAA) eftersom de har det som kallas en ”glass cockpit”. Detta innebär inte att flygplanet är gjort i glas, utan att konventionella instrument har ersätts med LCD-skärmar där instrumenten visas på ett modernare och mer överskådligt sätt. Avioniken som ligger bakom är också mer sofistikerad, vilket gör att instrumenten är mer precisa än konventionella instrument. Det gör att våra elever tränar i en mer relevant miljö redan från första lektionen, eftersom ”glass cockpit” är den dominerande instrumenteringen inom flygindustrin.

 

Diamond Twinstar (DA42)

bli-flygplanspilot.jpg

Diamond Twinstar (DA42) är ett tvåmotorigt flygplan som också är utrustat med G1000 ”glass cockpit”, precis som våra Cessna 172S. Scandinavian Aviation Academy började operera typen DA42 under våren 2013. Typen ersatte då den äldre typen Beechcraft Duchess (BE76) i rollen för instrument- och tvåmotorskolning. Uppgraderingen från BE76 till DA42 gjordes bland annat för att ge våra elever erfarenheten av att flyga ett mer teknologiskt avancerat flygplan och för att minska miljöpåverkan. 

 

Boeing 737 Next Generation FNPT II FTD

SAA_Bilder_Simulator-12.jpg

SAAs MPS FNPT II/MCC simulator är den mest avancerade 737NG MCC-simulatorn på marknaden. Till skillnad från många andra MCC simulatorer är denna byggd med riktiga flygplansdelar vilket ger dig som elev en realistisk flygupplevelse utan kompromisser.

SAA’s 737NG-simulator ger våra elever den bästa förutsättningen att möta flygbolagens krav på kompetens och erfarenhet av tyngre jetflygplan. Våra elever tränas i en så flygbolagslik miljö som möjligt och våra MCC/APC instruktörer har alla gedigen erfarenhet som piloter på olika flygbolag.