<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Pilot Aptitude Test

Så du har beslutat dig för att bli pilot?  Då är ett Pilot Aptitude Test ett bra ställe att börja, ett godkänt Pilot Aptitude Test är nämligen ett förkunskapskrav för både Professional Pilot Program & First Officer Program. (OBS! Pilot Aptitude Test är inte giltligt för ansökan till YH-utbildningen, här kan du läsa mer om hur ansökan till YH går till)

Testet är uppdelat i två deltest, Del 1 är ett datorbaserat test som kostar 1000 SEK. Om du får ett godkänt resultat på Del 1 så kvalificerar du att göra Del 2, vilken innefattar en utvärdering hos flygpsykolog. Kostnaden för Del 2 är 5000 SEK, en avgift du får tillbaka om du blir antagen till Professional Pilot Program eller First Officer Program.

Vi får ofta frågon om det är möjligt att förbereda sig för testerna på något vis, det korta svaret är ja. Genom att ladda ner vår Pilot Aptitude Test Guide här nedanför kan du läsa mer om hur du då kan gå tillväga. 


New Call-to-action

 

Pilot Aptitude Tester annordnas alltid i anslutning till en av våra Pilot Open Days, om du inte har möjlighet att delta på något av dessa event så annordnar vi också extra testdagar på vår bas i Västerås, du hittar alla tillgängliga datum på vår bokningssida: 

Register for Pilot Apitude Test