<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1538207209772412&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Får man jobb som pilot? 

Får jag jobb efter utbildningen?

Det är främst elevens ansvar att söka jobb efter examen. SAA gör dock som skola sitt bästa för att ge eleverna verktyg och stöd för att lyckas få anställning och jobba som pilot.

Hur ser marknaden ut?

Arbetsmarknaden för piloter ser nu ljusare ut än vad den gjort på länge, bland annat på grund av stora pensionsavgångar men också ökat resande. Boeing och Airbus har gjort utförliga marknadsprognoser för det behovet av piloter och flygplan de kommande 15 åren.

Se Boeings marknadsprognos.

Se Airbus marknadsprognos.

Scandinavian Aviation Academy har även ett bra samarbete med många olika flygbolag, vilket har gjort att många av våra tidigare elever nu är spridda runt omkring i Europa och världen där de jobbar för olika bolag.

Hur hjälper SAA mig?

Som elev hos SAA får du inte bara hjälp med att nå dina mål under utbildningens gång; Scandinavian Aviation Academy gör även det vi kan för att på bästa sätt hjälpa dig få ditt första pilotjobb när du är klar!

Under studietiden hos oss kommer du som elev att i stor utsträckning använda vårt Distance Learning System (DLS) för inlämning av teoriuppgifter, provskrivning och tillgång till manualer och information. Efter avslutad utbildning kommer du att ha tillgång till en särskild del av systemet där du bland annat hittar hjälp med att skriva CV, studietips och hjälp för att repetera kunskap inför intervjuer och övningsuppgifter för att bibehålla dina färdigheter och kunskaper under tiden du söker jobb.

Efter avslutad utbildning kommer även du som tidigare elev ha möjlighet till SAAs Career Days som anordnas med målet att hjälpa elever få jobb.

Kan jag arbeta som flyginstruktör efter min pilotutbildning?

En vanlig fortsättning på pilotkarriären för många av SAAs elever är att utbilda sig till flyginstruktör. Idag består SAAs instruktörskår till stora delar av tidigare elever som tagit steget att genomgå instruktörsutbildning och fortsätter att utveckla sig själva inom pilotyrket samtidigt som de lär nya piloter flyga. På SAA bedriver vi våra egna instruktörsutbildningar och många av våra instruktörselever får jobb hos oss efter avslutad utbildning.

Flyginstruktörsutbildning (EASA FI) Sverige

Flyginstruktörsutbildning (FAA CFI) San Diego